Marije Peters Coaching

vormgeven aan persoonlijke krachtVormgeven aan persoonlijke kracht

Coach en trainer voor persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en bewustzijn


Coachen en methodes

Coachen is voor mij iemand helpen bij het verwezenlijken van doelen en verdere ontwikkeling. Als coach help ik de ander leren, niet door te onderwijzen, maar door te inspireren en te ondersteunen. Coaching kan helpen bij onder andere het vergroten van zelfkennis en zelfvertrouwen, het aanleren of aanscherpen van vaardigheden, structuur brengen in (nieuwe) verantwoordelijkheden en als klankbord of sparringspartner fungeren.


Methodes en instrumenten die ik regelmatig gebruik:

 

Talenten Motivatie Analyse - Rake Vragen - systemisch werk en opstellingen/ familieopstelling - 

 

E-coaching - Ikigai - Ontdek je talent workshop - voice dialogue - natuurcoaching - spel van de Held - MBTI


Talenten Motivatie Analyse (TMA)

De TMA is een analyse van jouw talenten en drijfveren in de vorm van een rapport naar aanleiding van het invullen van een vragenlijst. Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Wil je écht weten wat jou drijft, hoe je in elkaar zit en welke vaardigheden je kunt ontwikkelen? Dat kan met de TMA. Die kennis kun je inzetten voor je (toekomstige) carrière of in je (nieuwe) opleiding. Zie ook Talentontwikkeling en Kickor


Rake vragen

“Als je het niet belemmert, stroomt het vanzelf.” Met Rake Vragen maak je belemmeringen zichtbaar en weet je de beweging in leven en werk weer terug te brengen.

Rake Vragen zijn veel rijker dan alleen de vraag die je stelt. Dat komt doordat ze informatie raken die ver voorbij bedenken gaat. Met Rake Vragen hoef ik niet te overtuigen maar nodig ik je uit. Je krijgt iets heel anders. Stop met hard werken om problemen op te lossen. Vooral die problemen die steeds in een andere vorm terugkomen. Zoek naar de reden waarom het probleem in kwestie een goede oplossing is. Vind wat er vast zit. Zie ook Rake Vragen 


Systemisch werk en opstellingen/ familieopstelling

Opstellingen beelden een situatie uit. De oplossing kan in zicht komen. Tijdens een coachsessie werken we met een soort ‘levend schilderij’ door een opstelling in de ruimte te plaatsen of door figuren op de tafel neer te leggen. Je geeft met een opstelling jouw innerlijk beeld weer. Door jouw weergave van wat er speelt naar buiten te brengen, kijk je er vanuit een ander perspectief naar en kun je het vanuit verschillende invalshoeken waarnemen. Het maakt de dynamiek achter symptomen en blokkades zichtbaar. Je kan zien wat ervoor nodig is om veranderingen door te voeren en je doelen te bereiken.


E-coaching

Een flexibele vorm van coachen. Vaak snel, resultaatgericht en duurzaam. Via Skype, Zoom, email of een combinatie van deze 

middelen. En ook in combinatie met face-to-face gesprekken mogelijk.


Ikigai - om je richting te kiezen

Het unieke kaartspel dat je inspireert en uitdaagt, dat je helpt betere keuzes te maken wat te doen met je (professionele) leven. Het spel zorgt ervoor dat je diep genoeg nadenkt over wat je nou eigenlijk wilt. Tegelijkertijd verzeker je je ervan dat je dit direct koppelt aan het 'echte leven'. De combinatie van de drie gebieden: 1. You love it: Waar krijg je energie van? Wat kost je (veel) energie?; 2. You're good at it: Waar kun je echt goed in worden? Of waar ben je echt goed in?; en 3. Reality check: Zit de wereld hier wel op te wachten? Wordt de wereld er een beetje beter van?  

Ontdek je talent, word wie je bent - workshop

In de workshop ‘Ontdek je talent, word wie je bent’ leer je jouw talent kennen, ontdek je waar je van ‘aan’ gaat staan en weet je wat je eerste stap is in het ontwikkelen en benutten van je talent. Voor individuele inschrijvingen kan je je via Discover Your Talent aanmelden. Als organisatie en als team, kan je je eigen groep aanmelden bij mij. Deze groep kan zowel een bestaand team zijn, als een willekeurige groep mensen vanuit de hele organisatie.

Voice dialogue

Een methode die je helpt om in gesprek te gaan met jouw innerlijke stemmen. Je ontdekt welke kanten van je persoonlijkheid (welke ‘ikken’) niet voldoende aan bod komen en welke stemmen niet genoeg worden gehoord. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en ben je in staat om te groeien.

Sommige van die subpersonen hebben veel invloed op ons dagelijks leven en op de manier waarop we ons gedragen. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige Perfectionist, een Pleaser, een interne Criticus of een Drammer in zichzelf ontwikkeld. Andere kanten zijn in de loop van ons leven op de achtergrond geraakt. Met Voice Dialogue ga je letterlijk in gesprek met deze verschillende delen. Het zorgt voor een heldere kijk op situaties.  

Natuurcoaching

Bewegen in de buitenlucht geeft een andere dynamiek aan een gesprek en het gelijktijdig praten en lopen zorgt voor een andere verbinding tussen hoofd en lijf. Creativiteit, intuïtie en het vermogen om tot inzichten te komen worden door wandelen op een andere manier geprikkeld. De natuur wordt betrokken bij het gesprek en de omgeving vormt een spiegel van je innerlijk en/of van je situatie.

Het verhaal van de Held –  via inzicht naar actie

Via kaarten met archetypen ontdek je de (onbekende) thema’s bij je vraagstuk. Welk verlangen heb je? Welke betekenis zit er in je verhaal en in je vraag? Welke beren zijn er op de weg ? Maar ook, welke inspiratie voor oplossingen kan je opdoen? Welk advies heeft een archetype voor jouw situatie? Dit geheel geeft je handvatten en inzichten.

MBTI

Myers-Briggs Type Indicator is een test om jouw voorkeuren en stijl van werken zichtbaar te maken. In verschillende situaties kan dat behulpzaam zijn:  persoonlijke ontwikkeling: wat is jouw ideale werkomgeving? wat is jouw favoriete leerstijl?; en teamvorming en -ontwikkeling: door een beter begrip van elkaars voorkeuren kunnen jij en je teamleden elkaar beter aanvullen en ondersteunen.

 

Kortom, met ‘the ART of coaching’ ga ik met jou in gesprek en laat ik mijn hoofd en hart spreken. 

Ik creëer de mogelijkheid voor jou om je bewust(er) te worden van je talenten en zo jouw antwoorden te vinden.  E-mailen
Bellen
Map
Instagram
LinkedIn