Marije Peters Coaching

vormgeven aan persoonlijke krachtVormgeven aan persoonlijke kracht

Coach en trainer voor persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en bewustzijn


Talentontwikkeling

Talent is het natuurlijk vermogen om iets goed te doen. Iedereen heeft talent en zelfs talenten.

Je bent het meest gemotiveerd, effectief én succesvol wanneer je doet wat het dichtst bij jouw ware aard, bij jouw natuurlijke vermogen ligt. Dus werken vanuit een positieve benadering en vanuit je intrinsieke motivatie.

Waar ligt jouw kracht? Wat maakt jou uniek? Wanneer zit jij in een flow en gaat het als vanzelf?

Als je weet wat jouw talent is, dan is het effect:

·        je hebt meer zelfvertrouwen

·        je weet in wat voor werkomgeving jij je thuis voelt

·        je weet welke vaardigheden je verder kunt ontwikkelen

·        je staat sterker in een sollicitatiegesprek


Mijn visie op talentontwikkeling is samen te vatten als een reis, een ontdekkingstocht: sommige dingen ken je, sommige herken je en sommige punten ga je vanuit een ander gezichtspunt bekijken. Het verrijkt je. Je neemt jezelf altijd mee. Inzicht in wat je kan en wat je wil, maakt je bewuster en sterker. 


In mijn praktijk zijn er twee specifieke mogelijkheden om met talent aan de gang te gaan:

Rapport met talenten - de TMAWorkshop 'Ontdek je talent, word wie je bent'. Samenwerking met 'Discover Your Talent".


Talenten Motivatie Analyse (TMA)

Wil je écht weten wat jou drijft, hoe je in elkaar zit en welke vaardigheden je kunt ontwikkelen? Dan levert de TMA je veel op. Met deze analyse krijg je jouw talenten boven tafel. Je ontdekt hoe je in elkaar zit, waar je goed in bent, waar je blij van wordt en welke vaardigheden je kunt ontwikkelen. Die kennis kun je inzetten voor je (toekomstige) carrière of in je (nieuwe) opleiding. 

Na het invullen van een vragenlijst, krijg je een rapport waarin je talenten staan. Dat rapport noemen we de TMA-analyse. 

Als trainer en coach ben ik gecertificeerd in de Talenten Motivatie Analyse voor individuen en teams. De TMA geeft concreet inzicht in je drijfveren en talenten. Ik zet de TMA individueel in bij bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling en coaching. In organisaties kan het ook als team- en leiderschapsontwikkeling ingezet worden. Bij Kickor is het de basis van het traject. 

De TMA is gebaseerd op het behoefteonderzoek van Henry Murray. De basis van dit onderzoek is de aanname dat iedereen bepaalde (onbewuste) behoeften heeft. Vanuit deze theorie zijn de belangrijkste behoeften gedefinieerd en vertaalt naar 22 TMA drijfveren, die 44 talenten bevatten. 


De TMA ...

geeft inzicht in de 22 verschillende persoonlijke drijfveren en 44 persoonlijke talenten. Dit inzicht helpt enorm om eigen motieven en voorkeursgedrag in kaart te brengen, te begrijpen en effectief in te zetten.

zorgt voor herkenbaarheid: het is voor de meeste mensen een eyeopener: de rapportage is treffend en zeer herkenbaar.

 is positief: elke uitkomst is goed. Het gaat om voorkeursgedrag. 

 en is praktisch: de analyse geeft inzicht in sterke en minder sterke kanten. Met TMA krijg je handvatten om talent verder te ontwikkelen en in te zetten, compleet met ontwikkeltips. 


Specifiek gebruik van de TMA: Kickor

Kickor helpt jongeren tot en met 30 jaar vooruit op het gebied van studie- en carrièrekeuze. De Kickor-pool bestaat uit gecertificeerde TMA professionals met relevante en erkende opleidingen. Kickor staat voor kwalitatief goede begeleiding en coaching. Niet alleen door een opleiding, ook door intervisie en kennisbijeenkomsten.

Voor een voorbeeldrapport en/of vragen, neem vrijblijvend contact met me op.


  • dyt logo
  • tma logo


Samenwerking met Discover Your Talent - workshop 'Ontdek je talent, word wie je bent'

Als trainer en adviseur werk ik samen met Miranda Steenvoorden en Alexander Meijer van Discover Your Talent.

Ik geef de workshop ‘Ontdek je talent, word wie je bent’. In deze workshop leer je in een groep van 6 tot 8 mensen je talent kennen, ontdek je waar je van ‘aan’ gaat staan en weet je wat je eerste stap is in het ontwikkelen en benutten van je talent.

Voor individuele inschrijvingen kan je je via Discover Your Talent aanmelden. Als organisatie en als team, kan je je eigen groep aanmelden bij mij. Deze groep kan zowel een bestaand team zijn, als een willekeurige groep mensen vanuit de hele organisatie.

Voor meer informatie: Discover Your Talent, maatwerk trainingen en advies talentontwikkeling en organisatieontwikkeling. 

Binnen Discover Your Talent zorgen we voor kennisdeling en intervisie. 
Kortom, met ‘the ART of coaching’ ga ik met jou in gesprek en laat ik mijn hoofd en hart spreken. 

Ik creëer de mogelijkheid voor jou om je bewust(er) te worden van je talenten en zo jouw antwoorden te vinden.  E-mailen
Bellen
Map
Instagram
LinkedIn